Doba jedová

Reklama


Nenech se zmýlit, ctěný čtenáři, nejde o překlep. Všichni se klepeme strachy z válek, oteplování, zdražování a ztráty demokratických svobod. Není divu při  masivní masáži mediálními prostředky, které nás udržují v bázni a nejistotě. Proč nás však přitom neustále přesvědčují rádoby vědecky o tom, co nám zachrání zdraví, krásu a dlouhé mládí? A zatím v rozporu s jásavou a naději vnucující reklamou roste ve vyspělých zemích počet obtížně zvládnutelných onemocnění, a to už i u malých dětí.

Onemocnění srdce a cév jsou častější, též nádorová onemocnění, obezita, cukrovka, psychiatrické poruchy, pokles plodnosti žen i mužů. Straší nás epidemiemi chřipky a zatím se hrozivou epidemií stává autismus, který postihuje stále více dětí, zejména v USA a Kanadě. Celá Země se stala laboratoří a my s ní. Mnoho vědců upozorňuje na to, že o tom, co člověku prospívá a škodí, nerozhodují výsledky seriózního vědeckého výzkumu, ale byznys. Vědecké metody jsou zneužívány pro formální zdůvodnění šíření a masového užívání látek zdraví škodlivých. A protože se to děje v tak širokém měřítku, zvolili tak burcující a přece vtipný název pro svou knížku dva světoznámí badatelé a autoři, prof. RNDr. A. Strunecká, Dr.Sc. a prof. RNDr. J. Patočka, Dr.Sc.

Díky jim se dozvíte, co se nám přidává do vody a do potravin, že často je to způsob levné likvidace odpadů, často přinášející i slušný zisk. Chvílemi je to docela silný thriller. Např. v pasáži o fluoridaci vody a vojenských pokusech s působením fluoridů, které mají neurotoxické účinky na děti. Silné kafe je také užívání hliníku, ač my jsme stále nadšení úžasnými tetrapakovými obaly, a ani netušíme, že hliník je přidáván do vody, do mražených potravin, do vakcin i kosmetických produktů. A tak tiše přispívá k poruchám metabolismu a nenápadně se usazuje v mozku především dětí. Ještě pozoruhodnější pochoutkou pro náš organismus jsou sladidla, především aspartam.

Ten byl sice objeven náhodně při zcela jiných pokusech, ale stal se nejen levným sladidlem, ale též bojovou chemickou látkou, nepozorovaně ovlivňující nervovou činnost člověka. Popřejte si tedy dobrou chuť při požívání dietních pokrmů, zmrzliny, sušenek i žvýkaček a zapijte to aspartamovou kolou, ledovým čajem nebo mléčným koktejlem!

Úspěšně si to vyzkoušeli ve velkém američtí vojáci v Perském zálivu v r. 1991. Aby jim to však nebylo málo, zkombinovali to s antiantraxovou vakcinou. Komu to nestačí, může dochutit glutamátem a ještě namastit margarinem. Ten sice v době svého objevu jako levného tuku v roce 1869 nebyl nebezpečný, ale vědecký vývoj udělal kus práce na jeho zdokonalení. Vylepšil ho o trans-mastné kyseliny a diacetyl. Co to s vámi udělá, prozradí vám knížka. Nebezpečná látka melamin se dá výhodně zpeněžit v sušeném mléku pro kojence, v roce 2008 to způsobilo otravu 300 tisíc čínských kojenců. Dospělým zase dodáme do energetických nápojů taurin, který sice lidské tělo potřebuje ve specifickém množství, ale kombinace s kofeinem a alkoholem je nebezpečná, protože vede k poruchám srdečního rytmu a někdy i k bezvědomí. Dalším vítaným přídavkem jsou dnes už známější éčka. Ještě vám není dost špatně?

Tak se pusťte do knížky, dozvíte se o neblahodárných účincích vakcín, kosmetických prostředků, kde snad platí pravidlo "čím dražší, tím jedovatější", a také čistících prostředků. Najdete tam taky konejšící návod, jak se chránit, často se jedná o dávno zavržené prostředky našich babiček. Teď už ale věda konečně objevila, proč byly tak účinné. Je to, pravda, počtení pro silnější a otrlejší nátury. Přesto doporučuji nejen přečtení, ale i používání knížky jako příručky při nákupech. Obsahuje totiž přehledné tabulky všeho, na co si máte dát pozor, když chcete přežít.

STRUNECKÁ, Jana a Jiří PATOČKA. Doba jedová. 1. Praha: Triton, 2011, 296 s.

ISBN 978-80-7378-469-8.


www.tridistri.cz

cena cca 212 Kč

Přejít do diskuze k článku