Military monitor 13/2011

Západ v Libyi vsadil na špatného koně, libyjský konflikt směřuje do patové situace a Kaddáfí se stále drží. Dovoz revoluce se nepovedl, nepomohlo ani to, že USA vojensky cvičí libyjské povstalce, a slavné vítězství svobody a demokracie se odkládá na později. Z nebe prší ochuzený uran, civilisté umírají, podle některých svědectví i rukou NATO.  To všechno na podporu tajné povstalecké vlády zasedající vskrytu, včetně toho, že NATO bude možná muset vyslat do Libye „stabilizační síly“.

Soudě podle toho, že britské letectvo nemá k delšímu zásahu v Libyi dost pilotů, si asi Západ ukousl příliš velké soustíčko.


A za co vlastně NATO v Libyi naším jménem za naše peníze bojuje? Mimo jiné i za to, aby americké banky mohly propírat miliardy, vydělané vražednými mexickými drogovými kartely.


Ale možná je to všechno jen svérázný veletrh vojenské techniky.

* * *

Raytheon dodá střely pro štít v Evropě za 313 milionů dolarů (Raytheon gets 3 million pact for missile interoceptor).


USA chtějí využít Indii pro raketový štít proti Rusku a Číně (U.S. wants to use India in missile shield against Russia, China). Jedná se o součást stejného plánu, v jehož v rámci měl být budován štít v Evropě s radarem v Česku.


Ruské letouny pronikly do japonského vzdušného prostoru za účelem měření radioaktivity, ale Japonci se vztekají jak malí, že prý je to provokace. A co Fukušima? To je snad prkotina? To se vážně diví, že Rusy zajímá úroveň radioaktivity na Japonskem?


To pálení Koránu je onačení provokace. A má výsledky: dav Afghánců kvůli spálenému koránu zabil 11 úředníků OSN, dvěma uřízli hlavu. USA se asi definitivně rozhodly, že tu „bitvu o srdce a mysli lidí“ na celé čáře prohrají.


O špičkovou výzbroj českých gripenů se budou dál starat Američané.  Přímo se to sice nikde nepíše, ale jde určitě i o to, aby se ke špičkové americké technologii nedostal nikdo nepovolaný (tak prominentní spojenec je ČR), nemluvě o eminentním politickém zájmu na tom, aby na nás vydělávaly americké firmy.


Armádní letouny Casa neprošly testy proti raketám, nesmí do Afghánistánu. Jinými slovy hra na hrdiny se odkládá, osvobozovat se nebude a 3,5 mld. vyletělo komínem. Ale to nevadí, daně zvýšit, dávky snížit a práva okleštit.


Rusové při operaci v Ingušsku zabili 17 povstalců (Russia ‚kills 17 North Caucasus militants‘), mezi nimi údajně i Doku Umarova. Už asi poosmé.


Čína bude za dva roky high-tech velmocí, předstihne USA.  Jak zareaguje impérium? Pokud tedy na „tajné frontě“ již nereaguje.


Fascinace smrtí kombinovaná s hašišem dokresluje řádění amerických vojáků. To jsou asi ty velké hodnoty, pro které nás naši nepřátelé nenávidí (ale jak máme mít přátele, když se takhle chováme?).


O ruské zbraně je ve světě zájem.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments