Military monitor 15/2011

Hitem letošního jara je Libye a ještě nějakou chvíli bude, protože Kaddáfí akceptoval mírový plán Africké unie, povstalci ne a Kaddáfí musí pryč, utvrdilo se NATO, ale tápe ohledně dalšího postupu má problémy s identifikací libyjských pozemních cílů, a jako vrchol všeho NATO dochází munice. A to se tenhle spolek chystá na válku s Ruskem a Čínou. Přitom existují důkazy o vyzbrojování libyjských rebelů před započetím protestů ze strany států NATO, a že arabské revoluce pomohly spustit peníze americké vlády, takže nic neplánovaného.


Syrská armáda popravila vojáky, kteří odmítli střílet do protestujících.


Izraelská protiraketová obrana určená k neutralizaci Palestinců remcajících proti okupaci funguje přesně podle plánu (Iron Dome Works As Promised).


Francouzští vojáci se v Abidžanu zmocnili prezidenta Gbagba. Západ se v poslední době nějak moc angažuje, a Francie zvlášť. Asi součást předvolební kampaně. Dobýt pár kolonií přijde levněji, než vyvěsit plakáty po Francii, a navíc to jde z jiného rozpočtu.


Ve světě loni padlo na zbraně 1,6 biliónu dolarů. Kolik problémů s chudobou či životním prostředím by se za ty peníze dalo vyřešit, je asi zbytečné vypočítávat. I kdyby to byly všechny, priority demokracie vítězné jsou jinde.


Americké námořnictvo zapálilo laserem plující loď. Další novinky ze světa sci-fi a šíření demokracie za týden.

Antiraketa vypálená z torpédoborce zničila balistickou raketu: „Poprvé se podařilo sestřelit střelou vypálenou z lodi (SM3) raketu středního doletu, přičemž byl k navádění využit pozemní radar na ostrově Wake.“Kdybychom nebyli blbí komunisti, mohly se tyhle úžasné věci dít i u nás a za naše peníze, a takhle všechnu slávu vyžere nějakej přiblblej Tichej oceán.


Ale činí se i jinde, Írán úspěšně otestoval nejnovější model protivzdušné obrany vlastní produkce (Iran Test-Fires Latest Home-Made Missile Shield).

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments