Military monitor 27/2011

Zaútočí Izrael na Írán do září, aby zastavil vznik palestinského státu? : „Byla by to politická válka s cílem odvrátit pozornost od Palestinců. Čelní američtí zpravodajští činitelé říkají, že významná část amerických ozbrojených sil provádí nácvik v rámci přípravy, že Izrael zaútočí na Írán. Americká strana plánuje tuto invazi s velkým předstihem. Izrael plánuje chirurgický útok na Írán. Obamova administrativa to prý schválila. Stane se tak brzy, před zářím… a nebude to žádné cvičení.“ Co k tomu dodat? Snad jedině nechte si ty kecy o svobodě, demokracii, lidských právech a boji proti terorismu od cesty – tohle je terorismus.


Experti se obávají izraelského plánu na balkanizaci arabských států: „Avšak to, že NATO i přes svou velikou leteckou převahu stále nedokázalo sesadit Kaddáfiho režim, vedlo spoustu místních pozorvatelů k otázce, jaké jsou skutečné úmysly západní alliance. Kampaň západu proti Libyi neměla účel bránit lidská práva či podpořit demokracii. Byla zahájena za účelem politického rozdělení Libye, aby bylo zabráněno unifikaci tří revolučních arabských států – Egypta, Libye a Tunisu – které by společně mohly představovat hrozbu pro regionální hegemonii Izraele.” Také lekce z reálpolitiky, rozhodně praktičtější, než žvásty z nedělní školy o svobodě, demokracii a lidských právech (podobnost s předchozím komentářem není náhodná).


Češi zaplatili za stejné pandury čtyřikrát víc než Portugalci. To jen, abyste věděli, proč „musíte“ mít nižší podporu v nezaměstnanosti, nižší důchody a proč musíte platit u doktora.


Oskar Krejčí: Bloudění na špatné cestě: „jednání ruského prezidenta Dmitrie Medveděva a generálního tajemníka NATO Anderse Rasmussena v Soči skončilo tak, jak se dalo očekávat: bez dohody a příslibem dalšího jednání. Týká se to hlavního tématu, kvůli kterému se Rada NATO-Rusko a hlavně summit sešly. Tím je bezesporu otázka protiraketové obrany v Evropě.“


Japonci objevili nové zdroje surovin, Čína nebude moci diktovat ceny elektroniky. Jenže někde v mezinárodních vodách, takže konflikt nelze vyloučit.


Libye: Zbraně NATO pro Al-Kájdu?:  „Francie porušuje zbrojní embargo OSN, přitom vojenští experti varují, že některé povstalecké skupiny jsou napojeny na Al-Kájdu.“


Inovace bez legrace: Al-Káida chce atentátníkům všívat bomby do těla.


Rusko a Norsko zahájily dělení Arktidy: „Ve čtvrtek začala platit rusko-norská smlouva o nových hranicích ve sporné oblasti Barentsova moře.“ Po tom, jakým právem si chtějí dělit něco, co jim nepatří, raději ani nepátrám. Jinak nezbývá, než doufat, že si případná nedorozumění nebudou chtít vysvětlit vojensky, nebo že do toho nebudou chtít promluvit USA, či Kanada.


Sněmovna USA přiklepla více peněz na armádu. USA jsou zadlužené až po uši, pomalu ale jistě míří ke krachu, nemají peníze na školství, zdravotnictví, údržbu infrastruktury, ale na armádu se najdou vždy. Čeho jsou to příznaky?


Estonci jsou prý na válku s Ruskem připraveni.  Jsou jenom připraveni, nebo ji i chtějí? Pobaltské národy v antirusismu hravě předčí i českou pseudoelitu a konkurovat jim mohou snad jen Poláci.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments