Military monitor 31/2012

Srpen 07, 2012

Turecko: 19 mrtvých v boji mezi vojáky a PKK. Nějakou dobu byl klid, teď to možná začne nanovo. Proč Kurdům také Západ nevysloví podporu a nezačne dodávat zbraně, jako v případě syrských povstalců, je asi zbytečné se ptát, že?


Nová karibská krize? Rusko přesouvá jaderné střely na Kubu.  Údajně má jít o způsob, jak kompenzovat expanzi USA ve Východní Evropě. Zajímavé ovšem je, že USA mlčí a (zatím) tuto skutečnost propagandisticky nevyužily.


Izrael vyhodnotil možné ztráty ve válce proti Íránu a vyšlo mu 200 kousků civilních. No nekupte to za prachy. S takovým výsledkem bude pokušení válčit zase o něco větší, tedy pokud nebyl výsledek zfabrikován tak, aby získal podporu veřejnosti pro válku. Teherán by se měl bát Izraele v nejbližších 12 týdnech.


Austrálie nechce americkou základnu.


Nepřítelem číslo jedna je Rusko, řekl Romney ve Varšavě. Nepřítele chceme, nepřítele potřebujeme a nepřítele mít budeme, kdybychom ho měli ze země vydupat. Křižník bez nepřítele je jako ryba bez vody. Asi vážně nikdy nepochopím, co některým lidem tak vadí na míru a proč jsou celí nesví bez války, nejlépe studené.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments