Military monitor 32-34/2011

Podle Bushova a Clintonova antiteroristického cara došlo k rozsáhlé manipulaci s fakty o 11/9, údajně na pokyn nejvyšších míst CIA, která se tak snažila zamaskovat neúspěšný pokus útočníky naverbovat do svých služeb.

Útok z Marsu prý spraví ekonomiku: „Nobelovou cenou vyznamenaný a v médiích hodně viditelný ekonom Paul Krugman přišel s tezí, že by americkou ekonomiku zachránila vidina hrozby invaze z vesmíru, protože by stát byl nucen začít masivně vyzbrojovat armádu a ekonomická krize by se rozplynula jako pára nad hrncem.“ Nesmějte se, to je vážná věc. Jenom na ty Marťany není spoleh, tak si to asi budou muset USA pojistit nějakou „obyčejnou“ válkou.

Írán přesouvá centrifugy na obohacování uranu do bunkru. Na tom je divné jedině to, že je tam nepřesunul už dávno.

Češi nabídli Iráku bojová letadla výměnou za ropu. To je asi začátek toho nového humanitárního programu „ropa za zbraně“.

Írán představil protilodní raketu s plochou dráhou letu.

Ruské ministerstvo obrany se chce soudit kvůli zpožděným dodávkám nové generace satelitů systému včasné výstrahy EKS (New generation early-warning satellite turned up in court).

Nejnovější ruská stíhačka T-50 se představila na mezinárodní scéně (Russian T-50 stealth fighter makes int’l debut).

Rusko by mohlo přispět do společného evropského raketového štítu nejnovějšími systémy S-500 (Russia can offer new generation system for European missile shield).

Indická armáda úspěšně vyzkoušela nadzvukové střely BrahMos Block-III určené k ničení cílů v nedostupném terénu (User trial of BrahMos Block-III supersonic cruise missile successful).

Rusko obnovuje svůj protiraketový štít (Russia restores missile umbrella).

Čína je na dobré cestě vybudovat do roku 2020 silnou a moderní armádu a postupně zaplňuje všechny klíčové mezery ve svém vojenském potenciálu (China military ‚closing key gaps‘, says Pentagon).

Írán pravděpodobně nezíská objednané ruské komplety S-300 (Iran unlikely to get S-300), na což íránská armáda reagovala oznámením, že na nich není závislá (Iran says army has not relied on S-300 missiles).

Rusko provedlo úspěšný test ponorkových balistických střel Bulava v plném doletu 8000, respektive 9000 kilometrů (Bulava full-range test is a success).

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments