Military monitor 50/2011

Válka v Iráku oficiálně skončila, americká vlajka byla stažena. Ponechme stranou otázku, zda vůbec kdy oficiálně začala, tj. zda někdy někdo vyhlásil Iráku válku, stejně jako otázku po tom, jestli se američtí vojáci vracejí domů, nebo se jen přeskupují někde poblíž, a ptejme se raději na to, jak dlouho se bude ještě v Iráku umírat a kdy vypukne následná občanská válka.

Válka proti Íránu nejspíš ve skutečnosti už začala. Že o tom nevíte? Žádný div, doby, kdy se války poctivě vyhlašovali, jsou dávno pryč. Tolik slušnosti, aby svému protivníkovi alespoň vyhlásili válku, když už cítí nutnost jej zdevastovat, totiž tzv. demokratické mocnosti nemají.


Cheney: USA měly napadnout Írán, aby zničily sestřelené bezpilotní letadlo. Možná by měl občas někdo cvičně bombardovat USA, aby Američané sami poznali, co to znamená být napaden. Třeba potom s podobnými nápady více šetřili.


Moskva v očekávání brzkého útoku na Írán "optimalizuje" vojenská uskupení na jihu země.


Podle Huga Cháveze USA chtějí zničit OPEC: „Washington sledoval tento cíl, když uskutečnil agresi proti Iráku a Libyi a vyhrožoval Venezuele, Ekvádoru a dalším členským zemím této organizace.


Spojené státy učinily právní krok k nastolení vojenské diktatury na domácí půdě. Vše je tedy připraveno pro největší demokratizačně osvobozovací operaci v dějinách.


Armáda nevěděla, kde má dva vozy Tatra za 18 miliónů. Ještě štěstí, že nemáme jaderné zbraně.


Rumunsko chválilo umístění amerických interoceptorů na svém území (Romania Approves US Missile Interceptors).


Rusko zvažuje, že si na americkou raketovou obranu pořídí nové balistické střely (Russia considers new ICBM to counter U.S. missile defense). Ruské balistické rakety jsou v bojové pohotovosti. Bez cíle, ovšem připravené ke startu.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments