Military monitor 5/2012

USA přesunují vojáky do Perského zálivu a Americké speciální jednotky se shromažďují na syrské hranici. Evropa mrzne, tak nás hodní Američané asi chtějí zahřát ohníčkem na Blízkém východě.

Tajná zpráva NATO: V boji s Tálibánem jsme v koncích. To by mohl být důvod, proč USA chtějí v Afghánistánu přestat bojovat už příští rok a zahájily rozhovory s afghánskými Taliby. Jenže Tálibán se po odchodu NATO chystá dobýt Kábul a jeden se ptá: je tohle ještě vítězství, nebo snad NATO draze za cizí prohrálo?


Izraelský úředník: Útok na Írán musí přijít do léta. Z důvodů vystavení se trestnímu stíhání pro šíření poplašné zprávy ponechává editor tuto zprávu záměrně bez komentáře. ČR se už ovšem ústy svého nejospalejšího ministra zahraničí připravuje na tu nepravděpodobnou eventualitu, že by Hospodin nebyl doma a izraelským míronošům jejich blitzkrieg nevyšel: „Ministr Schwarzenberg během své aktuální čtyřdenní návštěvy Izraele vyjednává možnost vybudovat uprchlický tábor pro židovské uprchlíky z Izraele v případě nyní již prakticky neodvratné války na Blízkém východě.


Írán se připravuje na válku a dobře dělá, otázka ovšem je, zda mu to bude něco platné, protože když se demokracie rozhodne, že bude osvobozovat, tak prostě osvobozuje. Mimo jiné zahájil masovou produkci raket krátkého doletu.


Nakolik je asi zemětřesení v blízkosti íránské jaderné elektrárny původu přírodní, a nakolik USA-Izrael technického?


Veto Ruska a Číny proti rezoluci o Sýrii v Radě bezpečnosti vyvolalo zuřivou reakci. Asi udělali někomu čáru přes rozpočet (já bych věděl komu, ale nepovím, už takhle jsem jednou nohou v kriminále).


Velení protiraketového štítu bude v Německu. Nejdřív Mnichov, a teď tohle. Srdce českého vlastence pláče! (Pro blbé: to byla ironie).


0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments