Diskuze k článku


  • PPK • 29. dubna 2019

    V každém režimu tržně konzumního lidského štěstí realizují jeho existenci tři druhy aktivních a jeden druh pasivních jedinců: 1/ Několik aktivních a nejlépe placených grázlů a inteligentních parchantů ten režim života vymyslí. 2/ Několik desítek už znatelně méně aktivních, leč velmi dobře placených autistů a debilů to odsouhlasí a mocensky ustanoví jako společenskou normu a 3/ Výsledek, který ti dva předchozí podle bodů 1/ a 2/ „upekli“, potom několik stovek věřících fanatiků trvale vychvaluje v médiích, přestože jejich výplata za tu obhajobu je už jen lehce nadprůměrná. Nakonec tam zbývají ti čtvrtí, pasivní a podprůměrně placení, kteří výplody a výtvory těch prvních třech sociálních skupin už jen mlčky konzumují. Pokud ovšem – sami nechtějí být o hladu při splácení hypoték na bydlení pod mostem, multikulturně spojujícím novou a svobodnou civilizaci původních národů.
    Poznámka: Jestliže jedinci ve třetí skupině náhodou budou jen stejnopohlavní a následkem toho po čase vymřou, vyberou skupiny 1/ a 2/ ze svých řad ve stejném počtu vhodné heterosexuální mediálně prodejné pokrytce a tito pokrytci potom zemřelé věřící fanatiky nahradí.

  • racek • 29. dubna 2019

    No jo, holt jsem se nedozvěděl to hlavní: Bylo to k jídlu? Já tedy si na kvalitní potraviny potrpím a vyhledávám je. Naposledy jsem hermelín měl asi před rokem a nebyl špatný. Otázka zavřené mlékárny je ovšem , bohužel, věcí majitele. Že třeba zničil úsilí předků o dobré jméno nebo ekonomicky zkrachoval, nevím. No jo.
    Ale věřte mi, každý i malý český podnik, co zavře bránu, mě osobně moc bolí. Nějak si myslím, čím dál tím víc, že vše směřuje do obrovské katastrofy. A tentokrát už opravdu. Ach jo.

  • Tribun • 30. dubna 2019

    @racek Bylo to k jídlu, ale stejně to bylo divné, protože ta plíseň se z toho loupala, jak jsem nikdy dříve neviděl. Jako kdyby to bylo nějak technologicky urychlované, či co.

  • Bety • 1. května 2019

    Z Německa nám dováží tuny a tuny tzv. kuřecího substrátu (vyrobeného kromě
    jiného z kuřecích pařátků), takže jsem si zakázala jakoukoli konzumaci např.
    kuřecích párků či šunky, ať už je výrobce kdokoli. Odkud ty pařátky skutečně pochází –
    no kdo ví.

  • racek • 2. května 2019

    Tribun napsal

    @racek Bylo to k jídlu, ale stejně to bylo divné, protože ta plíseň se z toho loupala, jak jsem nikdy dříve neviděl. Jako kdyby to bylo nějak technologicky urychlované, či co.

    To máte asi správný postřeh. Ono i pivo ležák zraje v ck tancích 4 dni, zatímco tradiční technologiíí 6 týdnů. Poznáte to snadno. Téměř všechna piva mají chuť Heineken a jsou ještě notně dopovány kysličníkem uhličitým. Naštěstí existuje ještě pár malých pivovarů a ty si vybírám, i když piju už jen tak jedno týdně …