Diskuze k článku


  • zajoch • 1. září 2015

    Ještě štěstí, že nežiji v Praze a nemusím kupovat chleba popisovaný v článku. Ještě štěstí, že si mohu koupit chleba od firmy Hruška, která snad je nyní bohužel k prodeji. Chleba je jedlý a pokud jej ještě trochu dopeču, je výborný. Otestováno rodinou ze středních Čech. Chleba shledán výborným. Pokud pekárnu koupí Interspar nebo jiný vysavač českých peněz, tak už nevím kam budu chodit na nákupy. Interspar, Kaufland, Billa atd. se mi hnusí. Už ani v okolních vesnicích nejsou malé domácí obchody. I tam to požírá Tesco, anebo tam není nic.

  • denda • 1. září 2015

    zajoch.
    Doporučuji, moravský ze Staré Bělé, nebo i jiné jejich chleby, fantazie.
    Ručně vyráběný…. Zvoní. Cena normální.
    http://www.starobelskadompekarna.cz/

  • zajoch • 1. září 2015

    Dendo děkuji. Bohužel nemohu vaši radu tak snadno využít. K nám se z Ostravy, či od Ostravy vozí jen ten Hruška.
    Je to už dlouhá doba, kdy jsem vás zde zaznamenala naposled.

  • fajt • 1. září 2015

    buď si dnes kvalitní chleba lidi upečou a nebo pro něj jezdí i desítky kilometrů – protože ministerstvo smrti má pro obyčejné ovčany pouze eutanazii a dnešní řadové špitály vypadají jak ve slavném filmu Osudy dobrého vojáka Švejka, tak dbát o to, co člověk jí se opravdu vyplatí, šetří to zdraví i život. ..)

  • denda • 1. září 2015

    Zajoch,
    To mne mrzí neuvědomil jsem si, že hruška je mimo Otravu, kde začínal a má sídlo. Ale existuje web dobrý chleba
    Jinak jsem tu občas, ale moc nepíši, jsem natolik naštvaný na tento svět a jeho pokračování v neustálých válkách, které ničí vše, co ještě za něco stálo.
    Můj názor by nepřispěl, ale Věžákův článek asi řekl hodně o tom co si myslím.
    Jsem unavený, jezdím po světě, dost často v GB, a tam jsou lidé natolik zpracovaní, že už nerozlišují mezi tím co se děje a co do nich je cpáno. V USA jsem byl dávno, teď se mi tam moc nechce, ale při představě, jak jsou zpracováni lidé v GB, nemám už vůbec představu jak to pokračuje tam.
    Jinak děkuji za Vaše články z ruských médií, rusky umím číst opravdu obstojně, a jak jsem zjistil nedávno, po troše času v diskuzi i mluvit. není však čas číst.
    Člověk musí pracovat a přežít.

    Mějte se krásně a dál pište.

    K vlastnímu článku, je spíše popisný než řešící, a ne všechno co je z velkovýroby není nejedlé, jen si dát pozor, ale to je i otázka peněz – jak říká autor, na slušné potraviny má jen střední vrstva. Ale dá se hledat.

    Důležitý je závěr, kdo nemá peníze a čas a také možnost hledat (čas, prostředky) je vydán na nemilost výrobců „margarínu z ropy“.

    denda

  • Sio • 1. září 2015

    Je to poněkud složitější. V Praze seženete stovky druhů chleba od té gumy až po domácí. Samozřejmě se liší cenou. Za socíku byl prý chleba dotovaný a kilo a půl (opravte mě pokud se mýlím) stálo 4,20 Kčs. Inflační vliv odhaduji tak 1:10, tudíž by dnes musel stát 42 Kč. Jak to tak vidím, v supermarketu stojí podobný něco méně, než polovinu. Kde všude se asi ušetřilo?

  • zajoch • 1. září 2015

    Dendo, odpovím vám tady, snad mi to Stan i čtenáři odpustí. Nemám kam jinam bych odpověděla.
    Máte pravdu, že není všechno z velkovýroby nejedlé, například mlékárna Valašské Meziříčí vyrábí dobré věci, dražší než jiné mléčné nejsou, naproti tomu Kunínu se vyhýbám, není dobrý. Dá se koupit i chutná šunka, ze které neteče voda.
    Je škoda, ale není se co divit, že vás situace ve světě znechucuje. Západní pakáž dělá zjevné nemorální lumpárny, každý normálně uvažující člověk to musí vidět a přitom má pořád mraky příznivců. Proč lidem nevadí stále nové a nové války, stále více masakrů a vraždění. To už americkou pakulturu natolik přijali, že je pro ně násilí normální? Myslejí si, že na ně bída a svrab nepřijde, že jim se to bude vyhýbat pořád?
    Nenechávejte se od darebáků otrávit a přijímejte to co je ještě pořád dobré. Najde se i to. Najdou se i dobří lidé.
    Shoďte ze sebe únavu a buďte hodně zdráv.

  • Bety • 2. září 2015

    Nedávno jsem četla australskou detektivku a policajt tam vzdychal nad svačinou složenou z gumové bagety a gumového sýra – obojí šlo pozřít jen s námahou.
    Takže to nebude naše specifika, jen jsme převzali už „vynalezené“.