Ukrajina: Videopřehled z 18. 8. 2014

Ukrajinský kamelot č. 11082014

Novorusko, 12. 8. 2014. Vzkaz občanům EU

Titulky: Petr Machačko

Doněck, 15. 8. 2014. Vystoupení nového premiéra Zacharčenka

2:11 Ještě bych Vám chtěl oznámit takovou radostnou novinu. K dnešnímu okamžiku se ve směru koridoru (pro odchod běženců do Ruska) nachází, po přeformování armády byly nashromážděny rezervy: 150 jednotek bojové techniky, ze kterých je pravda pouze 30 tanků, zbytek BMP (bojová auta pro pěchotu) a BTR (obrněné transportéry) a 1 200 vojáků, kteří absolvovali 4 měsíční výcvik na území Ruské federace, aby se zapojili (do bojových akcí) v nejdůležitějším okamžiku. Teď k situaci v jiných směrech. Tři naše batalióny/prapory a dvě tankové skupiny pomáhají našim bojovým přátelům – Luhanské lidové republice v oblasti obce Krasnyj Luč. Nemohu říci, že bychom tam měli velké úspěchy. Bohužel, úplně špatná je situace u našich útvarů v Luhanské národní republice, které nebojují dobře.

Osada Irmino, 15. 8. 2014. Ukrajinská armáda zabila dva důchodce

1:52 – Řekněte prosím, co se tady stalo? No, tady seděly stařenky hned vedle na lavičce. Všude byl klid, nic se nedělo. Najednou výbuch. Já jsem byl zrovna ve sklepě, tak jsem vyskočil. Viděl jsem, že je všechno v dýmu. Viděl jsem, že dvě už leží, ostatní utíkají. Hrozné. Všude krev. Všichni krvácejí. Dvě to zabilo hned. I mě něco lízlo přes hlavu. Ale to nic není. Běžel jsem, tam byli ranění, tak jsem je hned zavedl do sklepa. Bylo tam i dítě? Ano bylo tam i dítě. Bylo o něco dál. Vedle té jámy. Oni byli na lavičce a dítě zrovna kousek odběhlo. Bože můj. Nic vám není? Ne, není. Dá se to nazvat druhým narozením. A co ta krev na dítěti. To teta Valja, která odjela do nemocnice. Prostě ho raněná vzala do náručí a zaběhla dovnitř. Jasné. Držte se. Držíme se. „Pozdravujte“ Porošenka, to hovado. Banderovec jeden. Co jsme mu udělali? Tady žádní domobranci ani nejsou. Tady nic není. To je mírumilovné městečko, sídliště. Co jsme mu udělali, že na nás shodil tu bombu? A ne jednu… Miny. No to snad je jedno. Ať už je to bomba, nebo náboj, je to jedno. Jsou to stvůry v té armádě. Copak tomu se dá říkat armáda? Copak tahle armáda nás ochraňuje? …

Pěrvomajsk, 15. 8. 2014. Lidé

Všichni bozi se narodili na Ukrajině

Toto je galérie portrétů významných Ukrajinců. Expozice státního významu. Sestavená bratrem prezidenta Petrem Juščenkem a jeho hnutím „Dviženie za pomestnuju Ukrainu“ (prý má za cíl sjednocení všech samozvaných odštěpeneckých organizací a kanonické církve) do takzvané“jednotné krajanské církve“). Velmi mnoho hrdinů, bohů z období před naším letopočtem se narodilo na Ukrajině. Hérakles se narodil v Pantikapeji, což je ukrajinský Krym. Bůh Apollón i bohyně Artemida, tito bohové se pak narodili na ukrajinském pobřeží Černého moře. (Valerij Bebik, profesor na univerzitě  „Ukrajina“)A vy víte, že ukrajinský jazyk přinesla bohyně Venuše? Venuše! To dokázali ukrajinští vědci. (Vitalij Kvasnjuk, moderátor programu „Pravda“ Oděské televize ATV). V učebnicích se o tom píše. A také o tom, že ukrajinskému národu je 140 tisíc let. Je pravda, že o Kromaňoncích si vědci myslí, že jim bylo 50 tis. let. Ale to jsou Kromaňonci. A ukrajinskému národu je 140 tisíc let! Veškerý náš lid, náš intelekt, který vzešel po dobu trvání Ukrajiny. Když se podíváš okolo, tak si pomyslíš: „Pane bože, kdyby tak všechna ta síla teď mohla pracovat pro náš stát.“ Prohlášení prezidenta státu o tom, že je pravděpodobně potomek Ivana Stěpanoviče Mazepy, se nikdo nesmí divit. Protože historik Bebik prohlásil, že Viktor Andrejevič (míní zřejmě Juščenka) je potomek Čingischána. Čingischán pocházel z árijského rodu „Šedého vlka“, který přišel z Tibetu. V Tibetu byli árijci. A árijci přišli z Ukrajiny? Nesporně. A proto všichni, i Marko Polo, hovořili o tom, že Čingischán měl evropské rysy obličeje. Byl to europoid.

Pozn. překl.: No k tomu se dá jenom říci, že magorů je všude plno. Ať žijí vlády sociopatů.

Сало уронили! – Херово салу!

Sádlo spadlo! Zkurvené sádlo!

Překlad: Irena

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
21 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Rado Miko
18. 8. 2014 18:49

„Fejk“ který jsem zahlédl aj u nás
https://www.youtube.com/watch?v=ShlvXguWsE0

Béda
19. 8. 2014 2:38

Několik otázek Kadlovi Dolejšímu z britského mainstreamu: 1) tvrdíte, že nacismus a fašismus je u vlády západoukrajinské junty marginální jev. Co tedy říkáte slovům o „podlidech“ designovaného premiéra, slovům kandidátky na prezidenta Tymošenkové o atomové bombě a střílení Rusů, co Porošenkovéě „mírové“ genocidě jihovýchodu? 2) Proč každý problém začínáteod prostředka? Proč nezačnete nedodrženým a pošlapanýmslibem amíků SSSR o postudenoválečném uspořádání světa, proč nezačnete tím, že když může strana A, může i strana B, t.j. že Kosovo byl precedent, proč nezačnete tím, že Rusko doposud vždy v cizině REAGOVALO na americké konspirace? (Abcházie, Ukrajina) 3) Proč lžete? „Koloniální a neokoloniální války… Číst vice »

Béda
19. 8. 2014 2:44

pokračování: 4) „…Západní „humanitární intervence“ jsou vždy rozhořčeně odmítány, a možno říci v zásadě právem; ale hned na to se přepne do zcela jiného režimu a argumentuje se, že Moskva má právo „humanitárně intervenovat“, protože „my“ to „taky děláme“. Výsledek? Tzv. „humanitární intervence“ jako cosi, na co má ve skutečnosti právo pouze Moskva a v jejím podání je to nakonec prý „oprávněné“… Vy to pane otáčíte nohama vzhůru. To vy hájíte jednostrannně západní imperialismus pokud Rusům upřete právo RECIPROCITY. Kosovo je fakt. Jestli ostatní (to se netýká pouze Ruska) nemají podobné právo jako mají USA, pak vůbec nemluvte o žádném… Číst vice »

Béda
19. 8. 2014 3:03

Ministr obrany DNP Kononov: Ukrajinští ozbrojenci používají zakázané fosforové a sirné bomby http://www.zvedavec.org/vezkratce/8843/

Alena
Alena
19. 8. 2014 3:46

na časopis protiproud pana Hájka se nemohu dostat. Podepsala jsem aspoň tuto petici
http://jednej.parlamentnilisty.cz/petition.php?id=2416#

Béda
19. 8. 2014 7:34

Nejnovější přírůstek z dílyn KD na BL snažící se částečně o objektivnost: „Kyjev v Donbasu mění taktiku. A mlčky uznává problémy“ http://www.blisty.cz/art/74384.html
Z článku plyne známý fakt, že vláda fašistické junty provádí PR mimikry = mediálně mění svůj obraz vypuzením největších nacionalistů ze svých struktur, přitom jejich nacistické formace dál využívá ve svém teroristickém „antiteroristickém“ potlačování povstalců. Dále KD píše jako o faktu něco o soustavné materiální, výzbrojní podpoře z Ruska, kterou ovšem doposud nedokázal nikdo v reálu vysopovat – ani OBSE ani americké satelity. Zřejmě jde o neviditelné kolony vojenské techniky a stopy po nich, které nevidí ani satelity.

Ghis
Ghis
19. 8. 2014 8:26

BL nejlepší nečíst. Známý mi poslal krátkou korespondenci s BL a dovolil mi ji zde uveřejnit: > Dobrý den pane Čulíku. > I já musím souhlasit s panem Jaroslavem Šlamborem (Britské listy přišly o názorovou pestrost). Zároveň nemám dobrý pocit z Vašeho vyjádření v glose > [b]“Máte právo na svůj vlastní názor. Nemáte ale právo na vlastní fakta“[/b]. > Četl jsem donedávna v BL skoro každý článek, ale po prvních třech článcích KD o Ukrajině jsem články od KD přestal zcela číst, protože je to ztráta času. Stejné informace si mohu poslechnout v rozhlasových a TV zpravodajstvích v EU a… Číst vice »

milda1963
milda1963
19. 8. 2014 8:33

To – Ghis – kde je ta odezva ? No Čulda s KaDlem ( už i já je tak nazývám, vítězí i dnes. Chtělo by to do toho souhrnu přidat i toto je to z 18.8 – vyjelo 4700, vrátilo se 83 zde https://www.youtube.com/watch?v=71y1w3qsnkg

Ghis
Ghis
19. 8. 2014 8:34

Odezva (kterou ani nečekal) z BL:
Ano, tak jste Britské listy četl omylem.
Potvrzovaly vaši ideologickou zaujatost. Když publikují fakta, tak už
to nemůžete zvládnout. Tak se musíte vrátit do svého jednoduchého světa.
Mějte se v něm hezky.

————————-
Ani se mi nechce věřit, že tu odpověď napsal JČ.
Stručně vyjádřeno: Kdo s BL nesouhlasí je blbec.

lomikel
lomikel
19. 8. 2014 8:41

Ghis – dekuji za nazornou ukazku kam to Culik dopracoval. Byl by i k politovani, pokud by se nejednalo o Ukrajinu a masove zabijeni lidi.

Irena
19. 8. 2014 9:06

Tady můžu přispět odpovědí, kterou jsem dostala od z Českého rozhlasu, když jsem nevydržela Radiožurnál, který poslouchají kolegové v práci – bohužel a napsala jsem jim dosti rozhořčený dopis: děkujeme za Váš názor. I v novinářích vzbuzuje válka na Ukrajině velké rozhořčení a bezmoc. Český rozhlas se snaží o událostech na Ukrajině od samého počátku informovat co nejobšírněji. Tak, jak to jen oblast konfliktu umožňuje. Přímo na místě máme zpravodaje, kteří sledují dění na vlastní oči a podávají o něm – pokud možno – objektivní a necenzurované zpravodajství. Přinášíme i názory a svědectví místních lidí ze všech koutů země, včetně… Číst vice »

Vaska
Vaska
19. 8. 2014 9:40

jen tak bokem http://czech.ruvr.ru/news/2014_08_19/Pri-rozehnani-demonstrace-ve-Fergusonu-byli-postizeni-novinari-9907/ – no vida jak se ty koktejly starýho molotova rozmáhaj – doufám že si jich soudruzi v ussa užili !!

Béda
19. 8. 2014 9:53

Vaska,

v USA jde o potlačení teroristů a narušitelů pokojného občanského soužití. Zde je všechno OK. Včetně přiměřeného zásahu městské policie proti neozbrojenému černošskému mladíkovi střelenému „v sebeobraně“ několikrát, včetně finální střely do hlavy), který nyní hájí FBI, policie a armáda.

koloděj
koloděj
19. 8. 2014 20:41

Béda napsal

http://czech.ruvr.ru/news/2014_08_19/DLR-odmitla-podminky-Kyjeva-1214/

http://czech.ruvr.ru/news/2014_08_19/Finsko-a-Nemecko-neposkytnou-Ukrajine-vojenskou-pomoc-1823/

Ono, zdá se, že DLR už na podmínkách Kyjeva ani nezáleží. Nebude trvat dlouho, a Kyjev bude přijímat podmínky Doněcka.

Čokoládové bomby přinesly své ovoce – Jižní kotel 2.0
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4650-vojensky-briefing-z-novorossie-z-15-srpna-2014

petr
petr
20. 8. 2014 8:48

Celá 30-tá mechanizovná bribáda ukrajinskej armády bola zničená http://www.hlavnespravy.sk/cela-brigada-ukrajinskej-armady-bola-znicena/335083