Dokument: Prohlášení politického grémia ODS

Reklama

Politické grémium Občanské demokratické strany, přijalo na svém minořádném zasedání v sobotu 6. září 2008 toto prohlášení k jednání poslanců Vlastimila Tlustého a Jana Moravy.

Občanská demokratická strana se ostře distancuje od praktik, které vyšly najevo v souvislosti s informacemi o jednání poslance Vlastimila Tlustého a Jana Moravy a takovéto praktiky odsuzuje.

Občanská demokratická strana, přestože tuto causu nevyvolala, se omlouvá všem občanům ČR a svým voličům za jednání obou poslanců.

Zároveň se omlouváme paní poslankyni Olze Zubové a celé její rodině, kterých se neomluvitelné jednání těchto dvou poslanců dotklo.

ODS není stranou, která podobné praktiky používá a připravuje, protože si je vědoma všech důsledků a politických škod, které takové "hry" způsobují. Byla to ODS, kdo v minulosti na podobné útoky vedené prostřednictvím mediálních kampaní doplatil, a proto je zcela zásadně odmítá, protože neposlouží nikomu a ničemu.

ODS vyzývá oba poslance, aby z tohoto svého neomluvitelného chování vyvodili jasné důsledky a vzdali se poslaneckého mandátu.

Přejít do diskuze k článku