Military monitor 24/2011

Slyšíte to dunění? Vidíte ty potoky vody? To není hrom, to zní zrady zvon, to není déšť, to jsou slzy všech upřímných českých vlastenců, protože USA nebudou mít v ČR systém varování proti raketám. Co je ovšem zajímavé, že podle české zprávy to vypadá, jako kdyby USA přehodnotily své priority, nebo se minimálně obě strany shodly na tom, že „ČR a USA se dostaly do bodu, kdy je plán na vybudování střediska včasného varování na českém území překonán,“„anglicky psané zprávy vyznívají v tom smyslu, že centrum uraženě odmítla ČR (Czechs out of US missile shield plan: „The Czech Republic is withdrawing from U.S. missile defense plans out of frustration at its diminished role, the Czech defense minister told The Associated Press Wednesday.“)


NE základnám se sice radují Vedeme 2:0, ale podle mne spíše než zdravý rozum zvítězil neukojený fanatismus.


Američtí poslanci napadli legalitu intervence v Libyi: „Prezident Obama podle nich zapojil zemi do války, aniž by požádal Kongres o svolení, a navíc bez souhlasu zákonodárců využil k válce peníze mimo předložený rozpočet.“


Rusku vadí válečné lodě USA v Černém moři (Russia objects to US warship in Black Sea). Ale pořád lepší, než kdyby pluly po Něvě, že?


Jihokorejští vojáci omylem pálili po linkovém letadle. Pálili, ale netrefili. Co je to za protiletadlovou obranu, když netrefí „autobus“? Tohle si asi pánové za rámeček nedají. To Američané jsou jinačí kabrňáci.


Írán úspěšně otestoval protiletadlovou obranu (Iran Test-Fire Air Defense System Successfully). Přejme jim to, budou ji potřebovat.


Cameronovy výroky jsou na hranici stupidity, prohlásila argentinská prezidentka, aneb dávný spor o Falklandy (Malvíny), který v roce 1982 vyústil ve válku mezi Velkou Británií a Argentinou, opět ožívá. A podle admirála Woodwarda „Británie nebude v případě vojenského napadení Argentinou Falklandské ostrovy schopna ubránit.“


USA nemohou v Iráku dohledat 6,6 miliardy dolarů. Dlužno dodat, že iráckých dolarů. Realita zase jednu předběhla Hollywood.


Libyjští povstalci prorazili obklíčení a vyrazili na Tripolis, kam ale evidentně nedorazili, protože boje pokračují, NATO podporuje a manekýn Kaddáfíí se ještě pořád nevzdal. Možná i proto NATO nevyloučilo bombardování římských památek v Libyi, což je čin stejně zoufalý, jako barbarský. Ale proč mě to překvapuje u lidí, kteří nechali zdevastovat irácká muzea?


Eisenhowerovy nejhorší obavy se splnily: Vymýšlíme si války, abychom mohli kupovat bomby. To se americký prezident se bál toho, že kapitalismus bude fungovat jako kapitalismus? To jsou mi věci.


Kdo dá víc? Nejvíc dávají Číňané, a proto posilují své pozice v Africe.


Americká armáda vyřazuje barety. Je v nich vedro a špatně padnou. Rusko je naopak zavádí. Možná kvůli ruské zimě?


Stop stav v armádě končí, vojáci budou znovu nabírat rekruty. To už se nemusí šetřit, nebo USA potřebují nový kannonefutter?


Čína podpořila Rusko v kritice plánu protiraketové obrany USA.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments