Military monitor 25/2011

Schwarzezberg potvrdil zapojení ČR do raketové obrany (Foreign ministry confirms Czech commitment to AMD) přesně týden poté, co Vondra prohlásil, že u nás žádné centrum ani nic jiného nebude. Takže zpět na stromy, schovejte šampaňské, zítra se bude válčit všude. A jestli nechcete, aby vám bylo špatně z keců jako „Česká republika je dlouhodobým zastáncem raketové obrany a považuje ji za významnou součást obrany Evropy“, tak to raději nečtěte.

Ukrajina se nezapojí do raketového štítu NATO (Yanukovych says ‚no‘ to missile defense). Asi mají víc rozumu. Nebo nemají Vondru.


Velké země stahují vojáky z Afghánistánu. Češi ještě ne. My si to totiž, na rozdíl od těch velkých, můžeme dovolit.  Zdravotní péče, to je luxus, ne válka, ta je nutnost.


Vondrova Bílá kniha je ve skutečnosti Válečná kniha. A není to ona nakonec kniha slouhovsky-tunelářská? Protože podle ní budeme sloužit NATO za svoje peníze. Urrá!


Vojenské akce v Libyi stály Brity už čtvrt miliardy liber. Pořád lepší, než to vyhodit za školství, zdravotnictví nebo jiné rozmazlování protistátních živlů.


Obama podepsal nová pravidla pro vedení kybernetických válek. Tak pozor, s kým se bavíte na sociálních sítích, může to být e-voják na e-misi v e-válce. Aby vám pak nebylo e-e.


Novým šéfem Pentagonu se stal dosavadní ředitel CIA. Jeden by řekl, že je to nebezpečná kumulace známostí, ale Strýček Sam ví jistě nejlépe, co je pro VPK nejlepší.


Česká vojenská speciální jednotka odletěla tajně do Afghánistánu. Je důležité osvědčit loajalitu. Když to fungovalo se Sověty, proč si v rozšířené verzi nezkusit s Američany?


Pentagon plánuje, že se zbaví závislosti na ropě. Cestou má být snížení spotřeby paliva. Co třeba solární tank, nebo Tleskačovo létající šlapací kolo místo F-22? Také by mohli všichni vojáci vyfasovat ebenové tyče a liščí ocasy. V rámci upevnění bojového kamarádství by se pak mohli třít navzájem. Jenom by mě zajímalo, kdy se Pentagon konečně zbaví závislosti na válkách?


Při letecké havárii v Rusku zahynuli experti podílející se na výstavbě íránských jaderných zařízení (Nuclear experts killed in Russia plane crash helped design Iran facility). Náhoda?


Šanghajská organizace spolupráce kritizuje plány protiraketové obrany


Generální tajemník NATO Rasmussen tvrdí, že protiraketový štít není proti Rusku, ale jasnou záruku dát odmítá


Kaddáfí vyjednává o azylu i s Běloruskem, tvrdí exministr


Rusko ratifikovalo dohodu o rozšíření vojenské základny v Arménii


Jakou hru rozehrálo Turecko kolem flotily do Gazy? (a pár odkazů)


Itálie vyzvala NATO k přerušení akcí v Libyi, Francie nesouhlasí

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments