Radar monitor 39/2010

Firma Omnipol měla nakoupit armádě letadla s pohádkovou provizí 890 miliónů. Už je vám jasné, proč se snižují platy, propouští se, krátí se dávky a sociální transfery a zvyšují se daně, poplatky a pokuty? Přece proto, aby bylo na provize, na korupci a na tunely.


Čeští vojáci se z Kosova stáhnou příští rok, ovšem jenom proto, aby se mohla uvědoměle natáhnout do Afghánistánu.


Smutek a zklamání obchází Českou republikou, Obamův kandidát na velvyslance v Praze u senátorů neuspěl, zástupce milované vrchnosti tak bude chybět i nadále. Kdo nás povede, kdo nám poradí, co si my ubozí počneme? Snad nás Světlo ještě neopustilo? My nechceme žít v temnotách! Ještě, že máme toho Vondru.


Evropským městům hrozily útoky teroristických komand z Pákistánu. Tak a všelijak podobně informují média v poslední době stále intenzivněji. Už se bojíte? Ale to byste měli a měli byste žádat vládu a parlament o zintenzivnění „války proti terorismu“. Nějak nás pro ni přece nadchnout musejí.


CIA na teroristy naváděla rakety s nelegálním a chybným softwarem. Prostě svobodu a demokracii je třeba chránit všemi prostředky, i těmi kradenými. Že se raketa pak trefí jinam a pozabíjí (vlastně povraždí) ženy a děti? Označí se za teroristy a vykážou jako kolaterální ztráty.


Petice evropských politiků žádá NATO, aby zaujala nový postoj k jaderným zbraním: „(vyzývají Alianci) aby využila připravovaného Strategického konceptu před lisabonským summitem NATO k aktivní podpoře pražské vize multilaterálního jaderného odzbrojení prezidenta Obamy a k nové snaze zapojit Ruskou federaci do diskuse o bezpečnostních problémech.“


KLDR chce zesílit jaderné zastrašování: „Severní Korea by měla posílit své jaderné odstrašování v reakci na hrozby Spojených států.“ Stížnosti posílejte do žárlivého Washingtonu.


Války v Iráku a Afghánistánu vyjdou na 4 až 6 biliónů dolarů, za nárůst mohou veteráni. Američtí vojáci jsou málo vlastenečtí a nechávají se pouze zmrzačit, místo aby se nechali zodpovědně zabít. Jenže to by pak počty padlých narostly o dva řády a válka hned vypadala trochu jinak, byť nevýsledek by byl pořád stejný. A dovolím si malou kacířskou myšlenku: co všechny by se dalo s těmi bilióny dolarů udělat, kdyby se neprožraly ve válce? Třeba něco pro lidi? Ale to ne, to by byl, na rozdíl od hezké útočné války, ošklivý socialismus.


Otázky na vstup Ruska do NATO je jsou předčasné (ROAR: Russia’s admission to NATO is “premature question“)


Pákistán po přeshraničním útoku přerušil zásobovací linie NATO, hned toho využili rebelové a spálili 27 cisteren NATO.  „Jedinou alternativu teď představuje trasa vedoucí přes Rusko.“ Aby míronoše nenapadlo, že si takovou cestu otevřenou a zajistí násilím. „Ministr vnitra (Pákistánu) Rehman Malik vyjádřil pochybnosti o tom, zda jsou obě země ještě spojenci, nebo spíše nepřáteli.“

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments