Radar monitor 49/2010

Vondra vymaloval obranu namodro, náměstky má jen z ODS. České ministerstvo obrany a AČR jsou nyní plně k dispozici USA. Noční poluce kovaných demokratů snad již zaschly.

USA úspěšně vyzkoušely elektromagnetické dělo: „Umožňuje střílet projektily rychlostí až pětinásobně přesahující rychlost zvuku. Projektil v tomto děle odpaluje silný elektrický impuls. Dostřelí až do vzdálenosti 200 kilometrů.“ Nebude to trochu moc náročné na energii? Aby se sebou kovbojové nemuseli na své osvobozovací mise vozit i polní jaderné elektrárny.

Rusko na dveře NATO nezaklepe (Russia won’t knock on NATO’s door): „Rusko nebude žádat o přijetí do NATO, ale bude-li pozváno, bude se mu jen těžko odmítat,“ řekl A. Kramarenko, ředite sekce plánování zahraniční politiky ruského ministerstva zahraničí.


Polsko chce protiraketový štít na obranu před Ruskem: „Obamova vláda sdělila Polsku, že nový navrhovaný protiraketový systém USA a NATO, který má potenciálně zlikvidovat případné útočné rakety z Íránu či ze Sýrie, může být pozměněn tak, aby zlikvidoval ‚rakety přilétající odkudkoliv‘. Varšava i Moskva budou tyto výroky považovat za důkaz, že protiraketového štítu bude možné použít proti Rusku, navzdory tomu, že Amerika to opakovaně veřejně popírá.“


Polsko zuřilo, že nedostalo z USA Patrioty: „Baterie Patriotů, rozmístěná na severovýchodě Polska, neměla žádné rakety. (…) Polští činitelé nemají plné informace o tom, co Spojené státy plánují a zamýšlejí udělat co se týče plánované rotace baterie Patriotů zde v Polsku.“ Suverenita vazalů v praxi.

 

Severokorejci budují v Barmě podzemní jaderný komplex. Barmská junta má prý na jaderné zbraně zálusk. A od USA klid na práci.


Rusko není schopno reagovat na vstup svých sousedů do NATO (Russia not able to react to its neighbors’ membership to NATO): „Rusko reaguje stejně, jako na počátku 90. Let: nijak. Bemá skutečně funkční mechanismus, kterým by tomu mohlo zabránit, a Washington si je toho velmi dobře vědom.“


Obamův plán uzavřít Guantánamo se komplikuje. Senát zablokoval použití jakýchkoliv k takovému účelu, takže všichni vězni z Guantanáma jsou – přirozeně zcela demokraticky a v soulady s principy ochrany lidských práv bez obvinění a bez soudu – fakticky odsouzeni k doživotní v tamním koncentráku.


Clintonova vláda zvažovala obětování pilota, aby mohla napadnout Irák. Pokud to snad někomu připomíná operaci typu false-flag, pak je to podobnost čistě náhodná, protože USA jsou otevřená liberální demokracie neschopná podvodu a úskoku.

 

Rusko dodá Kazachstánu rakety a za 20 biliónů rublů přezbrojí: „Moskva také uvolní na přezbrojení své armády v příštích deseti letech částku přes 20 biliónů rublů (přes 12 biliónů korun).“ Případný útok na Rusko (nějaké to humanitární osvobozování ve stylu nejlepších západních tradic) se tak dá očekávat nejdéle do pěti let, než se investice pozitivně projeví na bojeschopnosti ruské armády.


V Gruzii zadrželi teroristy řízené ruským armádním důstojníkem. Jako záminka ke konfrontaci, třebas i „jen“ diplomatické, s Ruskem je to dobré, ale jinak nutno brát s rezervou. Gruzie je jeden z nejméně důvěryhodných států světa, těsně za USA. Možná to nějak souvisí s tím, že Rusko rozmístilo v Jižní Osetii raketomety.


Wikileaks: NATO má nové tajné plány na obranu pobaltských zemí před Ruskem. Určitě má i nějaké staré a také spoustu plánů na obranu i „obranu“ jiných oblastí proti jiným protivníkům. Vojáci už to tak mají, že rádi plánují a kreslí si do mapy.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments