Military monitor 11/2012

Není vidět ani slyšet, nová zbraň paralyzuje nesnesitelnou vlnou horka. Největší zájem o žhavou novinku zatím projevují kanibalové, kterým by ušetřila práci s opékáním misionářů.


Odvetné izraelské nálety na Gazu zabily kromě radikálů i školáka. Prostě preventivní úder. Ještě by se naučil číst a přečetl si, jak se vyrábí bomba.


V Íránu vyrobili „chytrý beton“ a slibují si od něj, že udělá USA čáru přes bombardovací rozpočet.


Rusko předá Íránu poslední varování před válkou s Izraelem: „Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov má předat Teheránu varování z Washingtonu, že dubnové rozhovory s šesticí velmocí budou "poslední šancí", jak se vyhnout válce s USA a Izraelem.“ Kéž by se našel někdo, kdo by na oplátku varoval USA a Izrael.


Finanční válka eskaluje – íránské banky opravdu přišly o SWIFT. To by v tom byl čert, aby se Írán konečně nechytil a nenaservíroval USA „casus belli“ (Izrael žádný nepotřebuje, ten má univerzální ve vlastní existenci).


Izrael dlouhodobě upřednostňuje konflikt a expanzi na úkor diplomacie.


Vojenská cvičení NATO v Arktidě: „Na 16 tisíc námořníků a vojáků z 15 zemí NATO se účastní arktických cvičení u norského pobřeží.“ Arktida leží poněkud mimo zájem médií, ale povede-li s v blízké budoucnosti válka o zdroje, povede se s největší pravděpodobností právě v Arktidě.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments