Military monitor 21/2011

Tálibové v Pákistánu přepadli základnu, zničili letadla za milióny dolarů.


Poslední Britové odešli z Iráku a ani po sobě neuklidili.


Jemen na pokraji občanské války, USA stáhly diplomaty. Humanitární intervence se nekoná a konat nebude, bez ohledu na to, že mrtvých civilistů už je odhadem řádově víc, než v Libyi.


Restrukturalizace německé armády aneb operace srdce za pochodu. Ono je to asi všude stejné, největší rozdíl bude asi ve výsledku – zatímco Němci budou mít pořád něco jako armádu, nám zbude jen pomocný expediční sbor placený z daní.


Zetor se vrací do Iráku, i prodej L-159 je na spadnutí: Vracíme se na dobytá území, pochvalovali si čeští podnikatelé a politici, kteří vyrazili s premiérem Petrem Nečasem (ODS) na jeho první cestu do iráckého hlavního města Bagdádu.“


Největší nálet NATO, Tripolis zasypaly desítky raket. Jak dlouho už to trvá? Tři měsíce? NATO Kaddáfího svrhává a svrhává, ale svrhnout nemůže. Nebo nechce?


Člověk: postavil se, aby bojoval?: Člověk ve stoje udeří silněji než na všech čtyřech. Zdánlivě banální závěr může vysvětlit, proč se naši předkové kdysi začali napřimovat, i skutečnost, že vysoká mužská postava je chápána jako atraktivnější.“


Obnovuje Rusko dávný projekt laseru ASAT (Is Russia reviving an old laser ASAT project?)


Platnost Patriot Act prodloužena o další 4 roky.  Proč ne rovnou o 40? Stejně už bude v nějaké podobě platit navždy.


USA riskují válku s Čínou a Ruskem. Kdyby jenom riskovaly, bylo by to ještě dobré, ale oni ji podle některých přímo plánují.


Satelit nafotil tajenou genocidu. Odhalil druhý Dárfúr? Ale ono je to vlastně jedno, protože dokud některá z velmocí neusoudí, že má v Súdánu svoji ropu, mohou se Súdánci zabíjet, jak chtějí.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments