Prohlášení Spojenectví práce a solidarity k postupu vlády vůči odborářské stávce

SPaS plně podporuje právo odborářů na stávku. Oceňujeme, že se dopravní odboráři rozhodli stávkovat proti této vládě, proti jejím asociálním reformám! Odboráři se statečně staví proti této vládě i jménem těch, kteří sami stávkovat nemohou, resp. nesmí. Stávkují i za naše děti, jejichž budoucnost vláda svými kroky ohrožuje!

Účelový zákaz stávky soudem na Kalouskův popud považujeme za krok, který jde směrem k totalitě, mimo demokratický řád této země. Obavy z nástupu totality potvrzuje i další Nečasův postup, ve kterém chce omezit právo na stávku.

Připomínáme všem, že Listina základních práv a svobod ve 23 článku jasně uvádí: „Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“

Nemylme se – všechny tyto kroky, jen ukazují, jaký z nás má vláda strach! Má strach z občanů, kteří by se jí mohli postavit na odpor!

mluvčí:

Milan Neubert

Jan Kavan

Ilona Švihlíková

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč