Military monitor 6/2012

Ke smyslu a výsledku války NATO v Afghánistánu uvádíme, že Tálibové ovládají celý Afghánistán mimo základny.


Smyčka kolem Sýrie se stahuje, Arabská liga požaduje rychlou mezinárodní akci v Sýrii a kandidát na prezidenta USA Gingrich vyzývá k tajným operacím proti Sýrii (je to sice jenom kandidát, ale proč by říkal něco, co Američané nechtějí slyšet a kvůli čemu by mu investoři přestali financovat kampaň?).


Ostatně bitva o „srdce a mysli“ sponzorů (tj. občanů Západu) už začala a objevuje se víc a víc zpráv podobné té, že syrská armáda do obleženého Homsu sváží chemické zbraně. Když si vzpomenu na Irák a jeho ZHN, trochu mě mrazí, tím víc, že podle bývalého ruského generála je Rusko připraveno použít vojenskou sílu k obraně Iránu a Sýrie: „Úder proti Sýrii či Iránu je nepřímým útokem proti Rusku a jeho zájmům. Rusko by ztratilo důležité pozice a spojence v Arabském světě. Obranou Sýrie tudíž Rusko brání své vlastní zájmy.“


Jaderné vědce vraždí íránská opozice s podporou Mossadu. Aby bylo úplně jasno, tak to znamená, že Izrael se k zabíjení íránských vědců spojil s teroristy. Ach ta výspa demokracie…


Pentagon urguje upgrade bomb na ničení bunkrů, chce být připraven na „osvobozování“ Íránu.


Obama: Neexistují důkazy, že na nás Teherán může zaútočit. Možná i proto zaútočil první a nechal zmrazit aktiva íránských bank.


Rozhovory mezi Ruskem a USA o raketové obraně skončily na mrtvém bodě.


Zatím měli americké války jeden vážný nedostatek: občas si v nich američtí vojáci udělali bebí, ale to se možná brzy změní, protože prototyp "chytré" kulky zasahuje cíl na kilometry daleko.


Jste rádi, že jste v klidu a teple v evropském závětří? Převezmeme kontrolu nad dluhy Řecka, varuje Merkelová, a vzpomeňte si, jak Řekové „milují“ Němce.


To, že nás ve škole přestali učit, jak se chovat v případě jaderného výbuchu, ještě neznamená, že takové riziko nehrozí. Světová války je totiž znova na talíři.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments