Military monitor 19/2011

USA v Polsku rozmístí stíhačky a antirakety. Takže kdybyste slyšeli nějaké kvílení, tak to není první středa, ale ODS, která kvičí závistí nad štěstím, které Poláky potkalo a jim ho páníček nedopřál.


Třetina vojáků už má nárok na výsluhy, armáda má práci s jejich udržením. Ale vadí to něčemu, když dnes máme trend soukromých žoldnéřských armád?


Mohou to zkusit třeba tady: žoldnéřskou armádu pro ropné šejky buduje zakladatel Blackwateru.


Inovace bez legrace, aneb umělohmotná válečná loď vyráží do Perského zálivu hledat miny: „Relativně malá (britská) loď, dlouhá pouze 52 metrů, je vyrobena z umělých hmot tvrzených sklem. Její trup tudíž neodráží signály vysílané moderními minami a může se k nim přiblížit, aniž by je aktivovala.“


Ambasáda USA prý o údajném pokusu o korupci s Pandury věděla léta. A proč by nemlčela, když je Steyr americká firma?


Blairova zpráva o Iráku hledala záminku k válce, přiznal šéf z rozvědky. Ale stejně se pořád najde dost lidí, kteří tu válkou budou do roztrhání těla bránit jako spravedlivou obranu a morální povinnost.


Kaddáfí mobilizuje 800 000 mužů proti invazi NATO (NATO Ground Operations. Qadhafi mobilizes 800,000 Troops and Militia).


Přišla první pomsta za bin Ládina, mrtvých je 70, a kdo ví, kolik dalších bude následovat, když podle Pákistánců Bin Ládinův syn možná Američanům unikl (ale zase je to dobrá záminka, proč pokračovat ve váce).


Írán a KLDR si tajně vyměňují vojenské technologie, dokazují experti OSN.


Rusko plánuje nové interkontinentální balistické střely (New ICBM contract reportedly went to Makeyev Design Bureau).


Kosovští Albánci vyvolali nepokoje na protest proti návštěvě srbského představitele (Riot in Kosovo capital over Serbian official’s visit). Kdyby situace nadále eskalovala, jak dlouho by asi Albánci vydrželi bez NATO za zády?


Sabotáže i vyhrožování se minuly účinkem, Írán spustil svoji první jadernou elektrárnu.


Osm zemí pošilhává po arktické ropě a plynu.


Oskar Krejčí: Biorytmus militarismu: „V globalizujícím se světě doprovází prudký pokles specifické váhy ekonomiky Západu jeho trvající dramatická vojenská převaha. Vyústí tento rozpor ve velkou válku?“


Svět se vrací zpět do stavu před válkou v r. 1939.


Jednotky NATO nechaly 61 afrických imigrantů zemřít hladem a žízní. No jo, no, ochrana civilistů není žádná prdel, to se i mistr humanitarián utne.


0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments