Military monitor 48/2011

Kolem Íránu to vře. Británie stahuje diplomaty z Íránu, ty jeho vypověděla a vůbec Evropané zavírají ambasády a stahují vyslance z Íránu. Zajímavé je, že Íránci dělají přesně to, co Západní propaganda potřebuje. Rovněž prý Írán chystal útoky v Německu jako odvetu vůči USA. Na téhle zprávě je nejzajímavější to, že celkem zapadla. Byla to lež (tedy dezinformace), nebo by jen mohla odhalit něco, co NATO chce, aby zůstalo skryto?


Atomová letadlová loď USA se blíží k Sýrii a z druhé strany ke břehům Sýrie míří ruské válečné lodě. Hrozí „horká“ konfrontace? Je Rusko připraveno vojensky bránit Sýrii? Nebo jen „svůj“ přístav v syrském Tarsu, která je NATO trnem v oku?


Sestřelili jsme špionážní letoun USA, chlubí se Írán. Říká se, že nad ním CIA „ztratila kontrolu“ a on „zabloudil“ do Íránu, ale to se jen tak říká, protože to je pěkná demokratická pohádka. Každopádně Írán má o důvod víc nevěřit Západu.

Obamova válka v Afghánistánu je krvavější než za Bushe. Kdy mu končí mandát? Třeba si ještě stihne zlepšit osobní maximum, například v Iránu.


Čína tají skutečnou sílu svého jaderného arzenálu, tvrdí studie. Studentská studie, dlužno dodat, která ovšem odhaduje počet čínských jaderných hlavic o řád vyšší, než s jakým počítá Pentagon.


Objevují se spekulace, že během bojů v Afghánistánu byla na Tora Bora svržena taktická jaderná bomba. A nejde ani tak o to, zda to je či není pravda, jako o to, že by to mohla být pravda, že je to uvěřitelné, protože USA opakovaně prokazují, že nemají žádné zábrany a necítí se vázány žádnými konvencemi.


Práce na raketové obraně budou pokračovat (U.S.: Missile-defense shield will move forward).


Lawerence Freeman: Útok na Sýrii a Írán vyvolá 3. světovou válku. Je to trochu zmatené, ale tolik se pochopit dá, že zase bude jednou srandy kopec.


Afghánistán čeká občanská válka, domnívají se vojenské rozvědky. A ona tam už/ještě není?

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments