Radar monitor 38/2010




Ne raketovému centru v ČR – V sobotu 9. října proběhne první demonstrace proti plánovanému raketovému centru USA v České republice. Začátek demonstrace je v 15.00h na Václavském náměstí v Praze.

 

Nový počítačový virus může zničit i jadernou elektrárnu, hlavním terčem je Írán: „naprostá většina, až 60 procent postižených počítačů je v Íránu. To přidává na váze tvrzení, že jde vlastně o úder zacílený na íránský jaderný program. (…) Podle expertů stálo vytvoření takového červa hodně času a peněz a je málo pravděpodobné, že to udělali pro zábavu nějací hackeři. Na něčem takovém se musela podílet nějaká mocnost, aby bylo možné odhalit slabá místa průmyslových systémů, na něž je červ zacílen. (…) USA, nebo Izrael.“ Bože, kéž to není pravda. Ale je to taková sviňárna, že to pravda určitě bude. Jejich Nejvyšším Dobrům by to bylo podobné. To budou teprve totální války, o takových se Hitlerovi ani nesnilo.

 

Takže když je Írán ochoten zastavit výrobu vysoce obohaceného uranu, tak je docela dobře možné, že musí.

 

Zastavte budování raketového štítu (Stop the Missile Shield Now): „Jeho účinnosti je pochybná, je stále ještě ve vývoji a bude vyžadovat další a další investice, a zatím se nedostává peněz na vzdělání, knihovny, hasiče, infrastrukturu.“

 

Armáda nakoupila krátce před volbami tři vojenské sanitky za 100 miliónů, bylo to jako obvykle bez výběrového řízení, ale zato ušetřili 100 miliónů proti původnímu plánu (prostě jich koupili míň a jiné).

 

Vondra chce vyslat do Afghánistánu dalších 200 vojáků. Alespoň je jasné, proč se musí šetřit na sestřičkách a hasičích a proč není dost peněz na zdravotnictví – prostě se musí zaplatit „důležitější“ věci.

 

Rusko nedodá rakety Íránu. Nechali se vycukat, zase uvěřili, že když udělají vstříčný krok, udělá ho i druhá strana (jako by už jednou nenaletěli), nebo to byla od začátku jedna z variant „hry“?

 

Voják, který upozornil na válečné zločiny páchané USA v Afghánistánu, byl napaden (Collateral Murder–The Sequel (and Gang Assault of the Whistleblower). Žádný div, copak to se dělá, takhle kazit takovou výbornou zábavu?

 

Zprávy o ruských špiónech v ČR jsou výmysl, tvrdí odcházející velvyslanec: „Pokud jde o tzv. ruskou stopu, považuji to za obyčejnou propagandisticko-politickou objednávku v dost laciném provedení.“

 

Pákistánskou neuroložku odsoudili na 86 let za pokus zabít americké vojáky. Kdyby to bylo naopak a stateční američtí vojáci se pokusili zabít těžce ozbrojenou, dobře vycvičenou a smrtelně nebezpečnou neuroložku, bylo by to na metál. Kdyby ji přitom znásilnili, tak na dva. A kdyby ji donutili znásilnit prase, tak na tři a s dubovými ratolestmi. Ale protože se jí to nelíbili, má to z\ 86.

 

CIA si vycvičila vlastní armádu ze 3000 Afghánců. Není nad to mít vlastní „lidové milice“, které se nikomu nezodpovídají. Určitě jsou to jsou nadšenci.

 

Rusko mocně navyšuje náklady na zbrojení: „Ministr obrany Anatolij Serďukov počítá s tím, že se v příštích třech letech výdaje na zbrojení zvýší o téměř polovinu tak, aby v roce 2013 dosáhly dva biliony rublů (65 miliard dolarů). Moskva chce modernizovat své letectvo, protivzdušnou obranu i námořní síly. Vůbec poprvé od druhé světové války přitom počítá také s dodávkami vojenských technologií ze Spojených států.“

 

Ruské střely Bulava mají problémy, brzdí vývoj ponorek (Bulava troubles delay the submarine construction program)

 

Mocenské hry v Česku: Rusko obnovuje svůj vliv v bývalém sovětském bloku (Czech Power Games: How Russia Is Rebuilding Influence In The Former Soviet Bloc).

 

USA konsolidují svoji vojenskou přítomnost ve Východní Evropě (U.S. Consolidates New Military Outposts In Eastern Europe)

 
* * *

Bonuse pro čtenáře Outsider Media, které jsem svojí vinou připravil o několik posledních čísel: odkazy na vydání 31-34, 35, 36 a 37.

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments